GYIK

Mi a VSAT?

A VSAT kisméretű, földi, telekommunikációs állomás, mely Internet hozzáférést, kétirányú adatkommunikációt és adattovábbítást, hang-, fax, video konferencia szolgáltatásokat tesz elérhetővé műholdas rendszeren. A műhold antenna átmérője általánosan Ku-band rendszer esetén 1,2-1,8 méter, míg a C-band rendszer esetén 1,8-2,4 méter.

Hogyan működik a VSAT rendszer?

A VSAT kommunikáció során a szolgáltatási helyszínek közötti adatátvitelt földi parabolaantennák biztosítják.

  1. Egy VSAT egység több, távoli telephelyet szolgál ki kétirányú műholdas kommunikáció útján;

  2. A központi műholdas rendszer biztonságos, megosztott kommunikációs csatornán kommunikál az ügyfél központi hálózatával.

Mire használható a VSAT rendszer?

Általánosságban azt mondhatjuk, a VSAT rendszer összeköttetést biztosít térben több, egymástól független, valamint egy központi helyszín között. A VSAT hálózat alkalmas hang-, fax-, adat továbbításra, video konferencia biztosítására.

Milyen összetevői vannak a rendszernek?

Egy tipikus VSAT telepítésnél a következő eszközöket alkalmazzuk: egy, az épületen elhelyezett parabola antenna, mely koaxiális kábellel kapcsolódik a beltéri egységhez. A beltéri egység tartalmaz egy jelátalakítót (modem), mely az adatokat moduláció/demoduláció utján viszi át a műholdas csatornán, valamint egy router funkciókat biztosító eszközt, amin megtalálható az az interface, melyhez ügyfelünk eszköze kapcsolódik. Az antennát és a beltéri egyéget a Hungaro DigiTel Kft. alvállalkozó technikusai telepítik ügyfelünk telephelyén. A felállított rendszeren keresztül bonyolódik az adatforgalom.

A VSAT rendszer megbízható, biztonságos?

A VSAT hálózat zárt, a földi telekommunikációs infrastruktúráktól független. A VSAT szolgáltatási területek távközlési kiszolgálása egységes szintű, függetlenül földrajzi fekvésüktől. Fentieken túl, elmondhatjuk, hogy a VSAT hálózat menedzselt, lehetővé teszi a szolgáltatás minőségének (QoS - Quality of Service) az ügyféligénynek megfelelő (pl. kiemelkedő prioritást biztosít a hang és bankkártya tranzakciók esetében) szintű biztosítását.

A VSAT rendszerek zártak, a földi szolgáltatóktól függetlenek, valamint a beépített titkosító megoldások is a VSAT kommunikáció magas szintű biztonságát szolgálják.

Probléma esetén mi történik, mi a teendő? Milyen az ügyfélszolgálati elérhetőségük?

Magasan képzett, kiemelkedő szakmai tudással rendelkező kollégáink a hét minden napján 24 órában elérhetők.

Magas fokú szakismeretünk biztosítja ügyfeleink biztos technikai támogatását.

Fentieken túl cégünk proaktív módon, folyamatosan monitorozza rendszereit, így biztosítva az azonnali hibadetektálást és hibaelhárítást, biztosítva ezzel ügyfeleink megelégedettségét.